Super kvalita



Těchto čajů je obrovské množství druhů. Kdysi jsme znávali jen čínský a indický v plechových krabičkách, nebo papírových sáčcích na niti. Jiné většinou nebyly v běžném obchodě k dostání. Ovšem mimo všelijaké bylinky, ze kterých se ovšem nedá uvařit čaj, nýbrž je to jejich odvar, nebo snad ještě výluh. Bohužel i pro toto se vžilo označení čaj a odborníky z toho může klepnout pepka. Ale pro tento článeček to není důležité, protože si nedělá čáku na to, aby byl odborný. Je to spíše jen takové malé zamyšlení s doporučením na čaj bancha, který asi ještě pravděpodobně neznáte. Ale to vůbec nevadí, protože se s ním za chvíli seznámíte.

zátiší s čajem

Jde o klasický zelený čaj a vy se můžete setkat i s názvem banča. Je to jen jiný přepis původního názvu. Lístky na tento čaj se sbírají v pozdním létě a na začátek podzimu. To je vlastně celé tajemství chuti tohoto nápoje. Příprava je pak naprosto jednoduchá, skoro stejná jako u jiných čajů. Jen není dobré lístky spařovat vroucí vodou. Převařit ji nechte, to ano, ale pak počkejte asi dvě až tři minuty, aby voda měla něco mezi sedmdesáti a osmdesáti stupni. Pak čaj zalijte v množství asi dvou deci na jednu čajovou lžičku. Hrníček přikryjte a neodcházejte, abyste nezapomněli.

zátiší s čajem

Doba louhování je stejně jen dvě až tři minuty, pak je třeba čaj scedit a můžete ho pít. Lístky vyhazovat nemusíte, v některých zdrojích se uvádí, že je lze spařovat i dvakráte. Zde je velmi jednoduchá rada. Spařte je podruhé a ochutnejte. Sami pak uvidíte, zda to tak budete dělat nebo ne. Záleží jen na vás. A nyní o tom, kde si tento exkluzivní čaj obstarat. Nejlepší cesta je přes tento článek. O něco výše jsou dvě slova odlišnou barvou textu, čemuž se anglicky říká link a česky odkaz. Na tento si klikněte ukazatelem myši a to vás přenese do e shopu, kde si můžete tento čaj objednat v libovolném množství.

About